Newton Tudor

Originally built in 1932, the Newton Tudor is a four-bedroom home that rearranges the traditional compartment layout into informal living arrangements for families moving out of town. The project includes a complete architectural renovation and design of all interior finishes, furniture and fixtures.

The exterior facade of this house has a classic style with exposed red bricks and wooden frames on the doors and windows. The entrance has an authentic design with interesting art details. Around the entrance there is a lighter colored stone template to mark the entrance.

Furnishings, carpets and decorative lighting were chosen with an emphasis on visible craftsmanship and casual comfort, giving the home a contemporary feel while respecting its historic revival identity. The repetition, reinterpretation and emphasis on natural materials and handcrafted features inform architectural concepts and integrated interior design.

The rooms in the renovated house open directly to each other, providing a long visual and physical connection reinforced by the use of natural materials that reverberate throughout the house. The choice of colors and materials is based on the study of traditional Tudor architecture and design.

The kitchen is designed with a simple layout but uses functional and attractive furniture. The ceiling is made differently by providing a wooden material just above the dining table with lights to highlight the dining area. The kitchen is kept clean and tidy by providing ample storage for cooking utensils and groceries.

The bedroom has a soft and calming color tone with a combination of white and cream. The lights in the bedroom are arranged on the right and left sides of the bed so as to soothe the eyes to rest. The use of wood also gives a warm impression to this room.