Minimalist, Personal House

CASA REUTTER

Casa Reutter is a summer home nestled on the slopes of a pine forest on the coast of Cachagua, 140 km north of Santiago de Chile. This is a second home outside the city for weekend and vacation use, with the possibility of telecommuting within a certain period.

The land has a slope between two roads, which is used to start from the top level as an access level via a bridge, placing the house between the trees for the best view of the beach, and making construction free up land.

The project consists of two rectangular volumes supported on a keel, raising the living space 4 meters above ground level. The largest volume contains public space programs, while the smallest are the bedrooms and bathrooms.

The third volume of reinforced concrete crosses the main room, which is the core which houses the ensuite bedroom and laundry room on the first floor, the kitchen and TV room on the second floor, and the work space on the third.

The house is located between two roads with a slope of 30ยบ in between, and a large number of pine trees on the north bank, towering and marking a horizontal line, accessing via a 30 m long bridge, which literally climbs up the trees. You reach the roof of the house, from which you descend onto the living room terrace, then enter.

House materiality is mixed. The base is a reinforced concrete wall that supports the slab. The two cantilevered volumes are finished in a metal structure, covered with larch for the largest and copper for the smallest, to integrate this “house in the trees” with the environment.

These materials were chosen to age over time and take advantage of their oxides, as wood will turn gray and copper will turn green. Internally, the dominant material is chipboard on bedroom walls and glass in public spaces.

The ceilings in both cases are made of plywood and the floor is made of wood in the bedrooms and cement tiles in the public spaces.

The Reutter house is a balance and tension exercise both structural and programmatic. It also marks the turning point or end of the stage from a wooden box arranged as an autonomous element, linked to the context in a passive state of view, into a dynamic element interwoven with the environment. It is also the first project in which a structural solution is forced by an objective alien search for pure common sense demonstrated by the first work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *