Residential

TWO SHED

Two Shed is located atop a bluff on five acres in Waterbury Village, Vermont. The owners desired a house that prioritized natural light, an open floor plan, wall space to display art, and multiple outdoor experiences.

The design orients toward mountain views to the east and acts as a buffer to the northern village light and western highway noise.

The largest façade faces due south for full passive solar gain. From the western auto court, a path of river birch and raised garden beds made of white painted steel define the entry sequence.

The path leads through a pierced, common wall to an interior courtyard flanked by parallel shed structures; the residence to the south and the guest house/garage to the north.

The facades of the home and auxiliary building extend into the landscape creating private outdoor sitting areas that bookend the exterior spaces.

A palette of white stained western red cedar shingles and repurposed snow fencing, orient­ed vertically, clad the contemporary shed shapes.

Oversized openings integrate the archi­tecture into landscape and allow for an abundance of natural light.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *