Restaurant

Kosushi Miami

Kosushi restaurant, located in miami, brings an atmosphere capable of offering to customers the complete experience of a japanese vernacular architecture combined with contemporary references. 

The design of the ceiling’s wooden structure – white oak cubes in a complex joinery arrangement with luminaires tied to it -, contrasting with the organic shapes of the sushi bar and the tables area bench, achieves visual balance and harmony.

Studio arthur casas always intends to create a new world within each project, considering users as the center of the experience. unleash new perceptions, feelings and connections through the use of materiality, lighting, color, and texture is the essence of our design.

In the proposal for kosushi restaurant, located in miami, these elements had a key role in the project’s development, creating an atmosphere capable of offering to customers the complete experience of a japanese vernacular architecture combined with contemporary references.

The woodworking was used to cause moments of wonder and surprise. the structure’s design was inspired by japanese carpentry, in particular the art of joinery, which consists of creating wooden structures with complex joints without the use of glue or metal supports.

The organic shapes of the sushi bar and the table area bench contrast with the orthogonal lines of the low ceiling wood structure, in order to achieve visual balance and harmony. the sushi bar curve stands out in the restaurant layout and represents a focal point in the proposed plan. parallel to it, the organic bench frames the rest of the room. one of the main concerns included the services circulation: comfortable aisles were delimited between all tables to facilitate the restaurant’s everyday operations.

The light oak tone marks the restaurant’s entire woodwork and is combined with grayish tones and the concrete texture of the walls. all design metals have bronze shades, complementing the materiality chosen for the project with a balanced and elegant combination.

The lighting was designed completely tied to the cube-shaped structure of the ceiling. the woodworking complexity made it possible to create light and shadow effects to achieve a comfortable atmosphere in the entire restaurant while also achieving beauty through the use of light.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *